BΟΗΘΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ «ΣΤΑΥΡΟΥ» ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΠΑΝΤΟΥ!

• Το ιστολόγιο αυτό δεν είναι «επίσημη σελίδα» ούτε του Τοπικού Kοινοτικού Συμβουλίου του χωριού «Σταυρός»... ούτε του Δ.Σ. του Συλλόγου «Αρίωνας»... ούτε κάποιου άλλου φορέα... αλλά ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΕ με όποιο φορέα ενδιαφέρετε για την προβολή του Χωριού μας!
• Το ιστολόγιο είναι μια προσωπική σελίδα ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ προς τον τόπο μας, που επιμελείται αποκλειστικά ο P.S.Mavro/Satvriotis. Η επιλογή των αναρτήσεων και η επιμέλεια τους είναι του P.S.Mavro/Satvriotis και γίνονται με την συνεισφορά φωτογραφιών και ειδήσεων, που δίνονται από πολλούς φίλους Σταυριώτες.
• Σκοπός της σελίδας είναι η ΠΡΟΒΟΛΗ του XΩPIOY ΣΤΑΥΡΟΣ, η καταγραφή και προβολή της ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ του τόπου μας, καθώς και η διαφήμιση της ΦΥΣΙΚΗΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ της υπαίθρου μας!
• Eυχαριστίες πρέπουν στους πολλούς ξενιτεμένους ΣΤΑΥΡΙΩΤΕΣ που παρακολουθούν την σελίδα αυτή και επικοινωνούν μαζί μας... όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό.
• Bοηθήστε αυτή την προσπάθεια στέλνοντας Φωτογραφικό υλικό και κείμενα στην ηλεκτρονική διεύθυνση psmavro@gmail.com

BΟΗΘΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ «ΣΤΑΥΡΟΥ» ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΠΑΝΤΟΥ!

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

68.000 ευρώ "στα χνάρια του Edward Lear"!

Aπό το πολύ καλό blog των Κοινοπιαστών... http://koinonkynopiaston.blogspot.com/

Παρουσιάστηκαν τα χρηματοδοτούμενα έργα του Leader από το Δήμαρχο της Κέρκυρας κ. Γ. Τρεπεκλή.

Aνακοινώθηκε η κατ' αρχή ένταξη στο τοπικό πρόγραμμα LEADER της πρότασης για την «διατήρηση, αποκατάσταση και αναβάθμιση περιπατητικής διαδρομής «στα χνάρια του Edward Lear», προϋπολογισμού 68.100,89 ευρώ!
Η μελέτη αυτή περιλαμβάνει παρεμβάσεις καθαρισμού, διαμόρφωσης και εξωραϊσμού της περιπατητικής διαδρομής από τα Δαφνάτικα Κυνοπιαστών έως τον ΄Αγιο Προκόπιο.
Πρόκειται για διαδρομή την οποία περπάτησε ο μεγάλος ΄Άγγλος περιηγητής και ζωγράφος Edward Lear, στα 1863 και φιλοτέχνησε εκεί τρεις από τις υδατογραφίες του. Είναι η ίδια διαδρομή που ακολούθησαν οι «Φίλοι της Φύσης και του Περιπάτου» την Κυριακή 30 Οκτωβρίου... !!!
..............................................................................
..............................................................................
Την εμπεριστατωμένη πρόταση είχε εισηγηθεί, στον νεοεκλεγέντα τότε Δήμαρχο Γιάννη Τρεπεκλή, στη λήξη της θητείας του, ο Νομάρχης Στέφανος Πουλημένος. Την πρόταση υιοθέτησε και ο τότε Δήμαρχος Αχιλλείων Τάκης Καρύδης που ανέθεσε στην αρχιτέκτονα του Δήμου Εμμανουέλα Παπαδοπούλου την εκπόνηση της σχετικής μελέτης...
Περισσότερα στο... http://koinonkynopiaston.blogspot.com/2011/12/68000-edward-lear.html
Έτσι, οργανωμένα, με τόλμη, με φαντασία... και με βάθος χρόνου γίνονται οι προτάσεις για την περιβαλλοντολογική και τουριστική αξιοποίηση της ενδοχώρας!!!

Θα μπωρούσε και ο «Σταυρός» να είναι σε αυτο το πρόγραμμα LEADER?

Ας σημειωθεί ότι ο μεγάλος ΄Άγγλος περιηγητής και ζωγράφος Edward Lear, είχε περιηγηθεί και στην περιοχή του Σταυρού, και είχε φιλοτεχνήσει σχετικά ύδατογραφήματα, που και αυτά διασώζονται! Τα έχουμε δημοσιεύσει στο πρώτο βιβλίο που έχει εκδώσει ο «Αρίωνας», με το τίτλο «Σταυρός. Ένα παλιό Ελαιοχώρι ξανάζωντανεύει». Θα μπωρούσε και ο «Σταυρός» να είχε οφελειθεί απο αυτο το πρόγραμμα LEADER? Φυσικά και το πέρασμα του Edward Lear από το Σταυρό, θα μπορούσε να αξιοποιηθεί αντίστοιχα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου