BΟΗΘΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ «ΣΤΑΥΡΟΥ» ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΠΑΝΤΟΥ!

• Το ιστολόγιο αυτό δεν είναι «επίσημη σελίδα» ούτε του Τοπικού Kοινοτικού Συμβουλίου του χωριού «Σταυρός»... ούτε του Δ.Σ. του Συλλόγου «Αρίωνας»... ούτε κάποιου άλλου φορέα... αλλά ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΕ με όποιο φορέα ενδιαφέρετε για την προβολή του Χωριού μας!
• Το ιστολόγιο είναι μια προσωπική σελίδα ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ προς τον τόπο μας, που επιμελείται αποκλειστικά ο P.S.Mavro/Satvriotis. Η επιλογή των αναρτήσεων και η επιμέλεια τους είναι του P.S.Mavro/Satvriotis και γίνονται με την συνεισφορά φωτογραφιών και ειδήσεων, που δίνονται από πολλούς φίλους Σταυριώτες.
• Σκοπός της σελίδας είναι η ΠΡΟΒΟΛΗ του XΩPIOY ΣΤΑΥΡΟΣ, η καταγραφή και προβολή της ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ του τόπου μας, καθώς και η διαφήμιση της ΦΥΣΙΚΗΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ της υπαίθρου μας!
• Eυχαριστίες πρέπουν στους πολλούς ξενιτεμένους ΣΤΑΥΡΙΩΤΕΣ που παρακολουθούν την σελίδα αυτή και επικοινωνούν μαζί μας... όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό.
• Bοηθήστε αυτή την προσπάθεια στέλνοντας Φωτογραφικό υλικό και κείμενα στην ηλεκτρονική διεύθυνση psmavro@gmail.com

BΟΗΘΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ «ΣΤΑΥΡΟΥ» ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΠΑΝΤΟΥ!

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Γλώσσα Μοσχαρίσια Στιφάδο. Ο απόλυτος κρασομεζές!

Σταυριώτικη Κουζίνα.
..................................................................
..................................................................
Σήμερα καθαρίζουν κρεμμύδια και μαγειρεύουν, ο νεαρός ζωγράφος Γιώργος Μικάλεφ, ο Γιάννης Λουκάς από τους «Φίλους του Περιπάτου»... και ο P.S.Mavro/Stavriotis δοκιμάζει, φωτογραφίζει και αναρτά...
..................................................................
..................................................................
Γλώσσα Μοσχαρίσια Στιφάδο. Ο απόλυτος κρασομεζές!
Οι τρείς φίλοι μαγειρεύουν, τρώνε, πίνουν (φυσικά μόνοι τους) και ΤΟ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ!
Δείτε τις φωτογραφίες με τη σειρά, διαβάστε τη συνταγή, φωνάξτε τους φίλους σας και τολμήστε να μαγειρέψετε Γλώσσα Μοσχαρίσια Στιφάδο!!!
..................................................................
..................................................................
Υλικά για 5 ή 6 άτομα.
Μια Γλώσσα μοσχαρίσια 1 με 2 κυλά ανάλογα. Όχι μεγαλύτερη.
1ή 2 κυλά κρεμμύδια για Στιφάδο (ανάλογα τη γλώσσα)
Σκόρδα 4-5 σκλύδρες.

Πιπέρι κόκκινο μια μεγάλη κουταλιά.
Πιπέρι μαύρο.
Δύο ξυλάκια Kανέλα.
Δύο φιλαράκια Δάφνη
Αλάτι.
'Ένα νεροπότηρο λάδι
Ένα ποτηράκι του κρασιού - κόκκινο κρασί.
10 ελιές πράσινες μεγάλες. (προαιρετικά)
..................................................................
Εκτέλεση
Ξεπλένουμε και βράζουμε για 20 λεπτά της ώρας τη Γλώσσα.
Tην ξαφρίζουμε καλά.
Kλείνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη Γλώσσα να «κρυώσει».

Aφαιρούμε τη γλώσσα από το σκεύος και την αφήνουμε να στραγγίξει σε ένα τρυπητό.
Kρατάμε το ζουμί. (1 λύτρο, τουλάχιστον)
Κάνουμε με το μαχαίρι μια τομή στη γλώσσα και αφαιρούμε το δέρμα.
Κόβουμε τη Γλώσσα σε κομμάτια.
..................................................................




..................................................................
..................................................................
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια.
Βάζουμε λάδι στο σκεύος για να σοτάρουμε τα κρεμμύδια.
Μέσα στο καυτό λάδι μαζί με τα κρεμμύδια ρίχνουμε και τις σκλύδρες σκόρδου.
Aφαιρούμε τα κρεμμύδια από το σκεύος
Σοτάρουμε τα κομμάτια της γλώσσας.
Προσθέτουμε το ζουμί που είχαμε κρατήσει... και ρίχνουμε και τα κρεμμύδια μέσα.

Βάζουμε το κόκκινο πιπέρι, το μαύρο πιπέρι και τη δάφνη.
Τα αφήνουμε να βράσουν για 20 λεπτά περίπου.
Δοκιμάζουμε να δούμε αν έβρασαν τα ... και αν ναι... το κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Το αφήνουμε να «κάτσει».
..................................................................






..................................................................
Σερβίρετε με κόκκινο χωριάτικο κρασί, με ψημένο ψωμί.
Προαιρετικά μπορείτε να συνοδέψετε το Στιφάδο με πατάτες τηγανιτές.
..................................................................

..................................................................
Καλή σας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου